top of page
Maiskoekjes (Indo)
In een oogwenk toch de Indo-smaak te pakken
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
4 personen
1 blikje mais
2 eieren
2 teentjes knoflook, geperst
4 takjes peterselie, fijngesneden
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel bloem
2 theelepels vetsin (toko)
wat zout en peper
Zonnebloemolie om in te bakken
Laat de mais uitlekken en hak het fijn in de keukenmachine. Meng de mais met de geperste knoflook, de gesnipperde sjalot, de fijngesneden peterselie, bloem, vetsin, zout, peper, het ei en de bloem.
Neem een koekenpan en doe hierin een goede laag olie. Neem met een eetlepel een goede schep van het maisbeslag en bak het in de olie op medium hitte. Maak het maisdeeg iets platter, zodat er een rond ‘koekje’ ontstaat.
Als het aan de onderkant bruin in, het koekje aan de andere kant bruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
bottom of page