top of page

Luchtige bananencake met chocolade en walnoot

Lekker van je bruine bananen af!

Luchtige bananencake met chocolade en walnoot

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 cakeblik, 30 cm.

125 gram roomboter, op kamertemperatuur

125 gram bloem

125 gram suiker

4 rijpe bananen

4 eieren, gesplitst

1/2 zakje bakpoeder (8 gram)

1 theelepel vanille-extract

Snufje zout

Handje chocoladevlokken

Handje walnoten

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop met de mixer de eiwitten stijf in een kom. Klop daarna in een tweede kom de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg dan de eidooiers toe en mix goed door elkaar. Voeg vervolgens 3 bananen, de bloem, het bakpoeder, snufje zout en het vanille-extract erbij en mix goed door tot een egale massa. Schep dan de chocoladevlokken en de walnoten erdoorheen.


Vet een cakeblik in met wat roomboter en bestuif deze met wat bloem. Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe en meng dit snel goed door elkaar (dit heet familie maken). Voeg dan de laatste stijfgeklopte eiwitten toe en vouw deze door het beslag.


Schep het beslag in de vorm. Snijd de laatste banaan overdwars door de helft en plaats deze bovenop het beslag. Bak de bananencake in ongeveer een uur gaar. (Even met een satéstokje prikken of de kern ook gaar is.)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page