Luchtige bananencake met chocolade en walnoot
Lekker van je bruine bananen af!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
60
1 cakeblik, 30 cm.
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram bloem
125 gram suiker
4 rijpe bananen
4 eieren, gesplitst
1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
1 theelepel vanille-extract
Snufje zout
Handje chocoladevlokken
Handje walnoten
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop met de mixer de eiwitten stijf in een kom. Klop daarna in een tweede kom de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg dan de eidooiers toe en mix goed door elkaar. Voeg vervolgens 3 bananen, de bloem, het bakpoeder, snufje zout en het vanille-extract erbij en mix goed door tot een egale massa. Schep dan de chocoladevlokken en de walnoten erdoorheen.
Vet een cakeblik in met wat roomboter en bestuif deze met wat bloem. Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe en meng dit snel goed door elkaar (dit heet familie maken). Voeg dan de laatste stijfgeklopte eiwitten toe en vouw deze door het beslag.
Schep het beslag in de vorm. Snijd de laatste banaan overdwars door de helft en plaats deze bovenop het beslag. Bak de bananencake in ongeveer een uur gaar. (Even met een satéstokje prikken of de kern ook gaar is.)