top of page

Lamsschouder uit de oven

Lammetjes zijn lekker!

Lamsschouder uit de oven

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

2 kilo lamsschouder

1 grote tak rozemarijn (vers, ander twee theelepels gedroogd)

4 tenen knoflook

Zout en peper

Scheut olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de knoflook en snijd de rozemarijn fijn. Vermeng dit met de olie in een kom. Steek met een mes inkepingen in het lamsvlees en wrijf het lamsvlees in met het rozemarijn-knoflookmengsel. Duw met je vingers het mengsel in de inkepingen. Doe het lamsvlees in een grote ovenschaal Als er wat knoflook-rozemarijn over is, nog wat olie erop en over het lamsvlees masseren. Doe wat zout en versgemalen peper op het lamsvlees. 


Zet de ovenschaal in de oven, 20 minuten per kilo en dan nog eens 20 minuten erbij. Laat het vlees 10 minuten rusten met wat alufolie erover voordat je het aansnijdt.



* Ik had aardappelen schoongemaakt en gehalveerd en besprenkeld met wat olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Daar wat knoflook en peterselie bij gedaan. En daar heb ik de schouder bovenop gelegd.

* Lekker met zelfgemaakte Tzatziki.

* Wat over is aan vlees, is de volgende dag lekker als 'cold-cut'. Een Ciabatta-broodje met wat rucola, truffelmayonaise en het lamsvlees.... Een echt verwenbroodje!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page