top of page

Lamsrack met een pistachekorst

Feestelijk gerecht

Lamsrack met een pistachekorst

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

2 lamsracks

100 gram pistachenootjes, ongebrand en ongezouten

2 eetlepels panko (of grof broodkruim)

3 eetlepels Franse mosterd

2 theelepels verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm

2 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel gesmolten roomboter

zout en versgemalen peper

Een scheutje zonnebloemolie en 30 gram roomboter om aan te braden

Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht). Snijd eventueel dikker vet weg van het lamsrack. (Zie foto 2 en 3 hieronder.) Strooi wat zout en versgemalen peper aan alle kanten van het lamsrack en verdeel de tijm over het vlees.


Neem een koekenpan en verhit hierin de zonnebloemolie en de 30 gram roomboter. Bak hierin op hoog vuur in 6-8 minuten de lamsracks aan alle kanten bruin. Zet apart.


Hak de pistachenootjes fijn en doe deze in een ruime kom. Doe hier de panko, gesmolten roomboter, olijfolie, geperste knoflook en wat zout en versgemalen peper in. Meng alles goed door elkaar.


Verdeel de mosterd over de bolle kant van de lamsracks en verdeel hier het pistache-panko-mengsel over. Doe een stukje aluminiumfolie op een ovenschaal en leg hier de lamsracks op. Schuif de racks in de voorverwarmde oven en bak de lamsracks in 20-25 minuten zodat de lamsracks van binnen rosé zijn en de pistachekorst mooi goudbruin gebakken is. Laat 10 minuten rusten voordat je de lamsracks in stukken snijd.



· Leuk voor de Paasdagen om te serveren.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page