Kwarkcake met citroendrizzle
Lekker fris
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
55
1 cake
200 gram bloem, gezeefd
200 gram kwark
110 gram roomboter, gesmolten
160 gram suiker
4 eieren, gesplitst
8 gram bakpoeder
Snufje zout
1 citroen, rasp en sap
100 gram poedersuiker
Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem wat van de gesmolten boter om een cakeblik mee in te vetten en bestuif deze met wat bloem. Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf. Neem een tweede ruime kom en doe hier de eidooiers, kwark, gesmolten boter, suiker en de rasp van de citroen. Meng alles door elkaar, zodat je een lichtgeel egale massa hebt. Voeg dan de gezeefde bloem, het snufje zout en het bakpoeder toe. Mix het geheel nog even kort door elkaar. Voeg dan de eiwitten erbij en vouw deze door het beslag. Stort het beslag vervolgens uit in het cakeblik.
Bak de cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een sateprikker of het midden ook gaar is.
Neem een kommetje en meng hierin de poedersuiker en het sap van de citroen tot een papje. Het kan zijn dat je meer poedersuiker nodig hebt, de ene citroen is groter dan de andere en ook de hoeveelheid sap verschilt nog wel eens van de citroenen. Stort dit uit over de cake. Klaar!
· Doordat je de eiwitten die je stijfgeklopt hebt door het beslag heen vouwt, krijgt je toch een luchtige en smeuïge cake.
· Net even iets meer luxe door de citroen-drizzle. En je gebruikt de hele citroen op deze manier.