Kokkels als hapje
Omdat je even terug wilt zijn in Spanje en dit in huis hebt 😉
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
1 persoon, net aan 2 als je écht mòet delen (maar dan als hapje, niet als lunch)
1 blikje kokkels
2 teentjes knoflook, geperst
5 cherrytomaatjes, in stukjes gesneden
Klein beetje verse peterselie, gehakt
Scheutje olijfolie
Klontje roomboter
Scheutje witte wijn
Zout, versgemalen peper
Snufje chilipoeder
2 partjes citroen
Stokbrood om te dopen
Laat de kokkels uitlekken, maar bewaar het vocht. Neem een koekenpan doe hier de olijfolie en de roomboter in op hoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, het vuur temperen naar medium en de knoflook hierin fruiten. Laat deze niet kleuren, dan wordt het bitter. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak deze even mee. Als de tomaatjes zacht worden, de uitgelekte kokkels toevoegen en meebakken. Nu kan het vuur weer hoog. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan het uitlekvocht erbij en breng op smaak met wat zout en peper, beetje citroensap en het snufje chilipoeder. Als het vocht een soort dikkere saus wordt, is het klaar.
Serveer met een lekker stukje stokbrood om te saus mee te dopen. Je kunt er nog een partje citroen naast leggen om uit te knijpen voor een frisse noot.
* Dit kan ook met gekookte mosselen gemaakt worden (als je een keer over had)