Knapperig buikspek
Hoop altijd dat er nog van over is voor de volgende dag lunch…
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
120
6-8 personen
1,5-2 kilo buikspek zonder zwoerd. Even ‘ruitjes’ inkepen
6-8 blaadjes salie (vers)
zout en versgemalen peper
1 liter melk
Braadslee van aluminium of ijzer, NIET van keramiek of glas!!!
Verhit de oven voor op 220 graden. Dep de ‘vetkant’ goed droog. Bestrooi alle kanten van het spek met zout en versgemalen peper. Leg de blaadjes salie op de bodem van de braadslee en leg daar het spek op. Het vet naar boven. Zet de braadslee 20- 30 minuten in de oven Let op dat het niet aan gaat branden.
Vul de braadslee met de melk, tot ongeveer de helft tot 2/3 van het spek onder de melk staat. NIET de korst bedekken met de melk, dan krijg je geen knapperige korst! Breng de temperatuur terug naar 160 graden en laat het spek nog anderhalf uur doorgaren.
Neem het vlees uit de braadslee, verwijder de salie en ‘korstjes’ van de melk. Laat het vlees nog even rusten voordat je het aan gaat snijden.
* Lekker met een portsaus
* Als je over hebt, lekker dun snijden en de volgende dag met een dikke laag roomboter en wat Dijon-mosterd op een broodje, jum!