Kletskoppen
Ook als je alleen bent of geen zin hebt om te kletsen…
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
11
16-20 stuks
75 gram bloem
130 gram witte basterdsuiker
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
30 ml melk, op kamertemperatuur
50 gram amandelschaafsel
1theelepel vanille-extract
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kom en doe hierin de boter, basterdsuiker, vanille-extract en het zout. Meng alles met een pollepel door elkaar. Doe hier dan het bloem en de melk bij, en meng tot een gladde massa. Schep vervolgens het amandelschaafsel er door heen.
Neem 2 bakplaten en doe hier een bakpapiertje op. Maak van het deeg met een theelepel kleine bolletjes en verdeel die, met voldoende ruimte (de koekjes gaan ‘lopen’ in de oven, vandaar 2 bakplaten!) over de twee bakplaten.
Bak de koekjes in ongeveer 8-12 minuutjes goudbruin. Laat ze niet te donker worden, dan worden ze bitter!
Laat de koekjes afkoelen. Als je denkt dat je ze wat langer gaat bewaren, doe ze dan in een luchtdichte trommel.
(Maar neem van mij aan, dat laatste zinnetje is overbodig 😉, valt meer onder het kopje ‘goede voornemens’)
Ik doe wel eens meer amandelschaafsel erin... gewoon, omdat het lekker is...
Als je wilt dat ze meer 'uitlopen', dan 50 gram bloem, en 2 eetlepels melk i.p.v. de bovengenoemde hoeveelheden.