top of page

Kleine chocoladetaartjes

Iedereen wordt vrolijk van zijn eigen chocoladetaartje

Kleine chocoladetaartjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

30

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 taartjes, ongeveer 10 cm doorsnee

Deeg:

125 gram bloem

75 gram roomboter, koud en in blokjes

40 gram suiker

1 ei

Snufje zout

Wat boter om in te vetten


Vulling:

150 gram pure chocolade, in stukjes

150 ml slagroom

50 ml melk

1 ei, geklutst

Deeg:

Doe  alle ingrediënten in een kom en meng het snel en kort tot een deeg. Overkneed het niet, kleine stukjes boter ertussen is niet erg. Maak het deeg tot en bol, maak deze plat en laat zeker een uur rusten in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 180 graden.  Vet de vormpjes (ongeveer 10 cm doorsnee) in met wat boter. Verdeel het deeg in vieren en rol het per stuk uit tot een lap die in de vorm past. Druk de zijkanten een beetje aan, het deeg mag iets hoger dan de vorm komen, het krimpt namelijk iets met bakken. Prik gaatjes in de bodem, doe hierover een stukje bakpapier (als je het bakpapier eerst even verfrommelt en dan weer uitstrekt, past het gemakkelijker over de gehele bodem van de vorm). Doe hier wat bakbonen op. Bak de bodem ongeveer 15 minuutjes in de oven. Maak intussen de vulling. Als je ze heel netjes wilt hebben, kun je nu de randen bijsnijden tot aan de taartvorm.


Vulling:

Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom, de melk en de chocolade in laat de chocolade hierin op medium hitte smelten terwijl je roert. Als de chocolade gesmolten is en je een egale massa hebt, neem je de pan van het vuur. Laat iets afkoelen. Voeg het ei erbij en roer goed door elkaar. Vul de taartvormpjes tot de rand met het chocolade-mengsel. Plaats de taartjes in de oven en bak deze in ongveer 15 minuutjes gaar en licht ‘wobbelig’. Laat iets afkoelen, dan komen ze gemakkelijker uit de vorm.



· Garneer met wat gehakte noten, cacaopoeder of wat witte- of bruine chocoladeschaafsel. Maar dat hoeft niet.

· Eet je dit als dessert, serveer er dan een bolletje vanille-ijs en/of wat lobbig geslagen slagroom bij.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page