Klappertaart
Zoals ik hem me herinner van Tante Bee
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
45
4 personen
1 verpakking jonge klapper, diepvries
100 gram roomboter, gesmolten
200 gram witbrood, zonder korst (liefst oud)
200 ml kokosmelk
2 eieren
75 gram suiker
Vanille-extract
30 gram bloem
Snufje zout
Laat de jonge klapper ontdooien en uitlekken.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een ruime kom en doe hier de kokosmelk, eieren, suiker, gesmolten boter, vanille-extract, zout en de bloem. Meng met een garde door elkaar. Scheur het brood in grove stukken en vermeng het met het kokosmelk-papje. Roer het brood helemaal ‘los’ met een houten lepel, en laat even weken, totdat het brood is doordrenkt met het vocht. Voeg de uitgelekte klapper toe en meng het door het deeg.
Vet een ovenschaal in met wat roomboter en stort het deeg uit in de schaal. Doe bovenop nog wat stukjes roomboter. Zet in de oven en bak de klappertaart in ongeveer 40-45 minuten gaar en goudbruin.
· Serveer lauwwarm of koud
· Als het is afgekoeld, kun je er mooie stukken van snijden
· Lekker bestrooid met wat poedersuiker
· Er kunnen ook (in rum 😉) gewelde rozijntjes in, met een snufje kaneel
· Van de korstjes kun je weer croutons maken voor in een salade of soep
· Netjes van je oude brood af