Kipvleugeltjes met Ras el Hanout
Walmende pan met lekkers
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
90
4 personen, 1 grote pan vol
1 ½ kilo kipvleugeltjes
400 gram gesneden soepgroente
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
Scheutje zonnebloemolie
4 eetlepels Ras el Hanout
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels Roti sambal tomaat
2 kippenbouillontabletten
Zout en versgemalen peper
Neem een ruime braadpan, doe hierin de zonnebloemolie en braad de kippenvleugels aan op hoog vuur. Bestrooi deze met wat zout en versgemalen peper. Niet te scheutig zijn met het zout, je voegt straks ook nog de kippenbouillontabletten toe. Als deze wat kleur krijgen, de ui en de knoflook toevoegen en roer om.
Temper het vuur naar medium zodra de uien glazig zijn. Voeg vervolgens Ras el Hanout en het chilipoeder toe en laat heel even meebakken. Dan de soepgroente erbij, fruit even aan en roer om. Blus vervolgens af met 300 ml water. Zodra het kookt, kun je het vuur temperen en de kippenbouillontabletten en de Rotisambal toevoegen. De kipvleugeltjes moeten bijna (niet alles helemaal) onder het vocht staan, dus eventueel iets meer water erbij.
Als het geheel kookt, het vuur zo laag mogelijk zetten, maar wel dat het zacht blijft pruttelen. Doe het deksel op de pan en laat dit 1 uur en een kwartier tot anderhalf uur sudderen, roer soms even om, zodat de bodem niet aankoekt. Proef of je er nog wat zout en/of versgemalen peper bij wilt. Klaar!
* Lekker met geurige Pandanrijst.
* Wat rauwkost erbij serveren, of zure komkommer
* Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, even proeven en eventueel pittiger maken