top of page

Kippensoep

als opwarmertje

Kippensoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

90

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 grote pan

3 braadpoten

2 laurierblaadjes

1 grote zak gesneden soepgroente

1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon van Honig

1 pakje smaakmaker kippensoep van Maggi

Knapperbolletjes van Knorr

zout en versgemalen peper

Neem een ruime soeppan, doe hierin de braadpoten en vul deze aan met 3 liter koud water. Breng het aan de kook. Zodra het kookt, schep je het schuim weg met een schuimspaan. Doe dan de laurierblaadjes en het kruidenbuiltje erbij. Laat anderhalf tot 2 uur trekken op een laag pitje. Zorg er wel voor dat het zachtjes kookt. 


Schep de braadpoten, het kruidenbuiltje en de laurierblaadjes uit de pan. Haal het vlees van de botten en scheur of snijd in kleinere stukjes. Breng de bouillon goed  aan de kook en doe er vervolgens de gesneden soepgroente bij. Doe 1 doosje smaakmaker bij de bouillon en roer het door de soep. Proef, misschien wil je er meer zout en of versgemalen peper bij. Doe het vlees terug in de pan en laat nog heel even koken zodat de groenten garen. Garneer met de knapperbolletjes, of zelfgemaakt croutons of met een lekkere kaasstengel van de bakker.

* Deze soep is snel klaar, omdat kippenbouillon sneller gemaakt is dan bijvoorbeeld van schenkels van rund. 

* Altijd lekker als je een dag buiten bent geweest of als je niet helemaal fit bent. Even de soep opwarmen als 'opkikkertje', en je bent zó weer 't mannetje (of vrouwtje natuurlijk;-)).

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page