top of page

Kippenleverparfait met sinaasappel

Love it or hate it

Kippenleverparfait met sinaasappel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 bakje, 250 gram

200 gram kippenlevertjes

75 gram roomboter

1 sjalotje, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

2 sinaasappelen

1 theelepel verse tijmblaadjes

Goede scheut cognac

1 blaadje gelatine

1 theelepel suiker

Zout en versgemalen peper

Neem een koekenpan en laat hierin de boter smelten op medium hitte. Doe de sjalot en de knoflook erbij en fruit aan. Voeg de levertjes en de tijmblaadjes toe en bak de levertjes ongeveer een minuutje of 2 aan beide kanten. Ze moeten wel kleuren, maar van binnen nog roze zijn. Blus af met een scheut cognac en laat de alcohol verdampen (dat kun je ruiken). Doe de rasp van een halve sinaasappel erbij. Breng op smaak met goed wat zout en versgemalen peper.


Doe de levertjes in een keukenmachine en maal het tot een egale massa. Doe het in een potje of bakje waarin je het wilt serveren. Zet weg in de koelkast.


Leg het blaadje gelatine in een kommetje met koud water. Neem een steelpannetje en doe hier het sap van 1 sinaasappel en de theelepel suiker in. Verwarm het sap, het hoeft niet te koken. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg dat bij het sinaasappelsap. Laat dit oplossen terwijl je roert. Snijd van de tweede sinaasappel de schil weg en snijd een paar dunne plakjes. Doe een paar plakjes op de leverparfait en schenk vervolgens het sinaasappelsap over de parfait. Zet weg in de koelkast. Laat minstens 4 uur rusten, maar het liefst een nachtje.

· Let op: Bij het bakken van levertjes kunnen die nog wel eens ‘ontploffen’. Ik zet vaak een deksel half op de pan, zodat deze het spatten tegenhoudt.

· Breng goed op smaak, je eet het koud en dan proef je het zout en peper iets minder dan dat het warm is.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page