top of page
Kipkarbonaadjes
Comfortfood ten top
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
75
4 personen
4 kipkarbonades
Goede scheut Croma
5-8 gedroogde chili-pepers
Zout en peper
Neem een braadpan met een dikke bodem en laat hierin de Croma goudbruin worden. Doe de gedroogde chilipepers in de pan. Braad de kipkarbonades aan op de kant met het vel. Bestrooi de bovenkant met wat zout en peper. Als het vel mooi goudbruin is gebakken, draai je deze om en schroei je de onderkant dicht. Bestrooi het vlees weer met wat zout en versgemalen peper. Als ook de onderkant mooi goudbruin is geworden, temper je het vuur en voeg je een glas water toe, ongeveer 250 ml. Doe het deksel op de pan en laat de kipkarbonades in een uur tot 75 minuten garen.
· Lekker bij aardappelpuree, vooral met de jus van de kip
· Wij eten dit met boontjes of gekookte maïs
bottom of page