top of page

Kip met laurier, knoflook en sherry

Een beetje Spanje in je pan

Kip met laurier, knoflook en sherry

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 1 uit 5

3-4 personen

5 kipkarbonades en 3 drumsticks

10 grote tenen knoflook

8 grote laurierblaadjes, liefst verse

300 ml droge sherry

1 kippenbouillonblokje

Zout en versgemalen peper

Scheut Croma

Grote klont roomboter

Een beetje peterselie, gehakt (garnering)

Neem een ruime pan met een dikke bodem. Verhit hierin de Croma en de roomboter. Strooi wat zout en versgemalen peper over de kip. Braad de kip op hoog vuur aan alle kanten mooi bruin aan. Haal uit de pan en temper het vuur.


Bak nu op medium-laag vuur de knoflook en de laurierbladeren aan. Roer om met een houten lepel en maak de schraapsels los van de bodem. Verhoog het vuur en blus af met de sherry. Roer om en laat de alcohol verdampen. (Dit kun je ruiken.) Plaats de kip terug in de pan, temper het vuur en verdeel het bouillonblokje in de pan. Laat de kip in ongeveer een uurtje zacht pruttelend garen.


Garneer met wat vers gehakte peterselie. De jus van deze kip is geweldig! Serveer er daarom ook wat brood bij om te dopen.


· Lekker met geroosterde aardappeltjes met wat ganzenvet en rozemarijn uit de oven.

· Je kunt ook hele braadpoten gebruiken.


  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page