Kip met laurier, knoflook en sherry
Een beetje Spanje in je pan
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
60
3-4 personen
5 kipkarbonades en 3 drumsticks
10 grote tenen knoflook
8 grote laurierblaadjes, liefst verse
300 ml droge sherry
1 kippenbouillonblokje
Zout en versgemalen peper
Scheut Croma
Grote klont roomboter
Een beetje peterselie, gehakt (garnering)
Neem een ruime pan met een dikke bodem. Verhit hierin de Croma en de roomboter. Strooi wat zout en versgemalen peper over de kip. Braad de kip op hoog vuur aan alle kanten mooi bruin aan. Haal uit de pan en temper het vuur.
Bak nu op medium-laag vuur de knoflook en de laurierbladeren aan. Roer om met een houten lepel en maak de schraapsels los van de bodem. Verhoog het vuur en blus af met de sherry. Roer om en laat de alcohol verdampen. (Dit kun je ruiken.) Plaats de kip terug in de pan, temper het vuur en verdeel het bouillonblokje in de pan. Laat de kip in ongeveer een uurtje zacht pruttelend garen.
Garneer met wat vers gehakte peterselie. De jus van deze kip is geweldig! Serveer er daarom ook wat brood bij om te dopen.
· Lekker met geroosterde aardappeltjes met wat ganzenvet en rozemarijn uit de oven.
· Je kunt ook hele braadpoten gebruiken.