top of page

Kip met cashewnoten (Thais)

Heerlijk roerbakgerecht

Kip met cashewnoten (Thais)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

10

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

750 gram kippendijen, in blokjes gesneden (5-5 cm.)

2 grote uien, in grove stukken

6 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm.

1 rode peper, in dunne schijfjes

2 handjes cashewnoten, geroosterd 

8 gedroogde chilipepers

4 eetlepels maïzena

2 eetlepels Madeira (of whisky)

1 limoen, sap

Wat gesneden verse koriander, grof gehakt

4 rawit, fijngesneden (optioneel)

Olie om in te frituren


Saus:

2 eetlepels chilipasta in olie (Thaise)

4 eetlepels oestersaus (Thaise)

4 eetlepels Sojasaus (Thaise)

4 eetlepels palmsuiker

Verhit de olie om in te frituren. Frituur heel even (echt een paar seconden!) de gedroogde chilipepers in de olie. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Doe de kipblokjes in een ruime kom en doe hier de maïzena bij. Roer goed door elkaar. Zorg ervoor dat de maïzena alle kip bedekt. Frituur de kip in porties (anders koelt de olie te snel af) in de olie . Als de kip gaat drijven, is deze gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.


Neem een kom en doe hier alle ingrediënten in voor de saus. Meng goed door elkaar met een garde. 


Neem een ruime pan met dikke bodem of een wok. Verhit hierin op medium-hoog vuur 4 eetlepels van de  olie waar je zojuist in hebt gefrituurd. Voeg de saus toe en laat deze warm worden en iets karamelliseren. Voeg dan de uien (en de rawit) erbij. Roer goed door. Als de verschillende lagen van de uien elkaar loslaten, wacht je nog een minuutje of 1 a 2. Voeg dan de gefrituurde kip bij in de pan. Roer goed door, zodat de saus alle stukjes kip bedekt. Voeg meteen daarna de geroosterde noten en de lente-uitjes en de gesneden rode peper toe, en roer weer om. Blus af met de Madeira en het sap van 1 limoen. Roer door en zet het vuur uit. 


Strooi er de gehakte koriander over en klaar.




· Lekker met Jasmijn- of Basmatirijst

· Wij houden van pittig, dus ik heb er nog een paar extra rawit bij gedaan.

· Zie foto voor de Thaise pasta- en sauzen

· Ik greep mis met de cashewnoten, en heb gemixte noten gebruikt die ik nog in de kast had (zie foto)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page