Kip Korma
Dit gerecht omarmt je
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
60
4 personen
Marinade:
750 gram kippendijen, in stukjes
200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel kurkuma
1 kaneelstok (gebroken)of 1 theelepel kaneelpoeder
10 kardemonpeulen, gekneusd
2 theelepels korianderzaadjes, gekneusd
6 tenen knoflook, geperst
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
In de pan:
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 blikje tomaten in blokjes
200 ml kokosmelk
Duimgroot stuk verse gember, geraspt
4 eetlepels amandelmeel
1 kippenbouillontablet
Wat zonnebloemolie
Wat rode peper en koriander om te garneren
Meng alle ingrediënten voor de marinade, op de kip na, door elkaar en doe vervolgens de kip erbij. Zorg ervoor dat elk stukje kip goed vermengd is met de marinade. Laat minstens een uur marineren, maar liever een nacht van tevoren, in de koelkast.
Haal een half uur voordat je gaat koken de kip in de marinade uit de koelkast. Neem een pan met dikke bodem en verwarm hierin de zonnebloemolie. Bak hierin de uien glazig. Zodra deze glazig zijn, kun je de knoflook en de gember toevoegen. Roer door en laat het 1-2 minuutjes mee fruiten. Voeg de hele bak met kip met marinade toe aan de pan. Roer steeds om en verhit het geheel een minuutje of 4-5. Voeg dan de tomatenblokjes, kokosmelk, het bouillonblokje en het amandelmeel toe. Blijf roeren terwijl je het geheel aan de kook brengt. Zodra het kookt, temper je het vuur naar laag. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes 45-60 minuutjes pruttelen. Roer soms wel even door, zodat de bodem niet aankoekt.
Proef! Ik voeg meestal nog wat zout, peper en wat extra chilipoeder toe. Als het te droog is, kun je een beetje water toevoegen. Garneer met de rode peper en koriander.
* Lekker met rijst of Naan-brood.