Kip Duxelles
En dan is kipfilet opeens NIET droog;-)
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
20
4 personen
4 enkele kipfilets
400 gram champignons, zeer fijn gesneden
3 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
50 gram roomboter
250 ml slagroom
Beetje paneermeel
Olie
Zout en versgemalen peper
Peterselie voor garnering
Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak inkepingen in de kipfilets in de dikkere stukken zodat alles gelijkmatig gaar wordt. Doe de kip in een ovenschaal en besprenkel met wat olie, zout en versgemalen peper. Doe de kip ongeveer 10 minuutjes in de oven.
Smelt intussen de helft van de roomboter in een koekenpan en bak eerst de champignons aan. Zodra deze bijna geen vocht meer afgeven en het meeste vocht verdampt is, voeg je de sjalotjes en de knoflook toe met een beetje zout en versgemalen peper. Als de sjalotjes licht gaan kleuren, voeg je de slagroom erbij en laat je het inkoken tot een mooie dikke saus. Proef en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe.
Haal de kip uit de oven en draai deze om. Weer wat zout en peper erover en ook het champignonmengsel. Doe hierover wat paneermeel en verdeel de laatste roomboter erover in blokjes. Doe de schaal terug in de oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Garneer met wat fijngehakte peterselie.
* Leuk gerecht om als hoofdgerecht voor gasten te presenteren.