Kers op de taart (Heesterkanter Limonade )
Gevaarlijk lekker!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
5
3,5 liter plezier
2 liter kersensap (Sauerkirsch)
0,7 liter Korenwijn (Weizenkorn )
0,7 liter Amaretto
300 gram bruine basterdsuiker (donkerbruine)
Sap van 2 citroenen, gezeefd
Neem een ruime pan en doe hierin 1 liter kersensap en de suiker. Verhit en roer, zodat de suiker op kan lossen. Laat dit vervolgens helemaal afkoelen.
Voeg dan de 2e liter kersensap, deAmaretto, de Korenwijn (Weizenkorn) en het citroensap erbij en meng het geheel goed. Schenk het vervolgens in een paar leuke flessen.
Zet in de koelkast en net voor gebruik een uurtje in de vriezer. Doe dan meteen je borrelglaasjes ook in de vriezer. Ijskoud is deze het lekkerst.
* Je zou ook in jenever in plaats van Weizenkorn of Korenwijn kunnen gebruiken. (Hoewel ikzelf Korenwijn lekkerder vind dan jenever 😉)
* Ik vind 300 gram suiker voldoende, maar het basisrecept gebruikt 400 gram suiker.
* De donkerbruine basterdsuiker geeft een diepere smaak en mooie donkere kleur, maar je kunt prima licht-bruine basterdsuiker gebruiken.