Kerriesoep met kip
Snel een soepje op tafel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
25
4 personen
400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 prei, in dunne ringen
1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
1 Spaanse peper, fijn gehakt
Gember, duimgroot en geraspt
2 eetlepels garam masala
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels bloem
1 blikje kokosmelk
4 bouillonblokjes en anderhalve liter water
1 bosje koriander, gehakt
Wat zonnebloemolie
Neem een koekenpan en bak de stukjes kipfilet in wat olie gaar en bruin. Breng op smaak met wat zout en peper. (Je kunt de kipfilets ook even in de oven garen.)
Neem een ruime pan en verhit hierin op medium-hoog vuur een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de uitjes en de knoflook glazig. Voeg dan de kurkuma en de garam masala erbij. Roer even om. Zodra het gaat geuren, voeg je de prei toe. Bak deze even mee. Voeg dan de bloem erbij en roer om. Laat de bloem even garen. Voeg dan de Spaanse peper en de gember erbij en voeg anderhalve liter water toe. Roer, zodat je bloem helemaal opgenomen wordt. Doe het blikje kokosmelk erbij en voeg de wortel toe. Roer om, temper het vuur en laat de soep nog een minuutje of 10 zachtjes koken, terwijl je soms even in de pan roert.
Voeg als laatste de stukje kip toe en de gehakte koriander toe. Klaar!
.jpg)











