top of page

Kerrie-rösti-pannenkoek

Om in zo’n mooie taartpunt te snijden

Kerrie-rösti-pannenkoek

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

3-4 personen (als bijgerecht)

6 grote aardappelen

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

2 eieren

1 theelepel kerriepoeder

½ theelepel chilivlokken

beetje olie

zout en peper

Schil de aardappelen, zet deze op met koud water en laat deze 6-8 minuten koken. Giet af en laat iets afkoelen. 


Rasp de aardappelen met een grove rasp. Doe dit in een grotere kom en meng hierdoor de gesnipperde ui, geperste knoflook, specerijen en de eieren. Breng op smaak met wat zout en peper.

Stort het aardappelmengsel in de koekenpan zodat de hele bodem van de pan wordt benut. Plaats een deksel op de pan en laat op klein- medium vuur ongeveer 15 minuten rustig gaar worden. Draai de pannenkoek om met behulp van een deksel of bord. Doe eventueel opnieuw een beetje olie in de pan. Laat dit nog 10 minuten doorgaren. Zet de laatste 2 minuten het vuur op hoog.


Snijd de pannenkoek in punten.



· Je kunt natuurlijk variëren met specerijen. Zoals je op de foto ziet, heb ik er ook komijn in gedaan.

· Snijd het in kleine vierkantjes, doe hier wat chili-mayonaise op en een cocktailprikker in, dan heb je meerdere hapjes voor bij de borrel.

· Wij eten het als vervanger van gekookte aardappel. Ik vind dit lekker met wat crème fraîche en wat Roti -sambal-tomaat van Lekkerbekkie (pedis!!)

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page