Karnemelk-pancakes
Voor een verwenochtendje of lekkere lunch
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
18-22 pancakes
250 gram bloem
400 ml karnemelk
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
roomboter om in te vetten
snufje zout
ahornsiroop en/of blauwe bessen of poedersuiker!! (waarom kiezen…😉)
Meng de bloem, het snufje zout, het bakpoeder door elkaar en doe vervolgens de eieren erbij. Schenk beetje bij beetje de karnemelk erdoor terwijl je blijft mixen of slaan met de garde. Laat het klontvrije beslag een minuutje of 10 rusten.
Neem een ruime koekenpan en smelt hierin een goede schep roomboter. Maak hierin met een juslepel kleine dikkere pannenkoekjes, en laat bruin worden op middelhoog vuur. Als de bovenkant bijna niet meer vloeibaar is, kun je ze omdraaien. (Je zou nu ook al een paar blauwe bessen door het beslag kunnen doen en die meebakken.)
Serveer met wat boter, ahornsiroop , poedersuiker en/of blauwe bessen.
* Als je geen karnemelk hebt, gewone melk gebruiken.