Karamel-crème
Zoet en romig, wat wil je nog meer...
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
90
1 potje vol
250 gram suiker
80 gram roomboter
200 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract
Snufje zout
Neem een pan met een dikke bodem en verwarm hierin de suiker op medium hitte. Laat de suiker helemaal smelten en bruin worden. Voeg dan de boter toe en roer om. Laat de boter helemaal smelten. Voeg dan de slagroom toe. Let op, het gaat een beetje borrelen en is loeiheet! De suiker zal even ‘hard’ worden, maar roer om en laat dit 10 minuutjes pruttelen terwijl je roert. Voeg het vanille-extract en het snufje zout toe en roer nog even door.
Schenk de massa over in een kom, doe hier een laagje keukenfolie op en zet een half uurtje weg in de vriezer.
Haal de kom uit de vriezer en mix even een minuutje door. Zet nu de kom een uur weg in de vriezer. Mix vervolgens de massa nog eens 5 minuten. Klaar.
· Het recept luistert niet zo nauw, het is een zeer vergevingsgezind recept
· Lekker met Maldon / fleur de sel
· Je kunt het ook beide keren af laten koelen in de koelkast (bij mij ontbreek namelijk vaak de ruimte in de vriezer). Houd dan rekening met een uur in de koelkast, en na het mixen nog zeker 2 uur in de koelkast.