top of page

Kaneelappeltjes-Panna cotta

Ideaal winterdessert 6 personen

Kaneelappeltjes-Panna cotta

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

6 personen

Panna cotta:

500 ml slagroom

50 gram suiker

2 ½ blaadjes gelatine

1 theelepel vanille extract

Kaneelappeltjes:

2 goudrenetten

2 eetlepels rozijnen

25 gram suiker

1 theelepel kaneel

Scheutje Amaretto of oude rum

Handje geschaafde amandelen, geroosterd

Doe de rozijntjes in een kommetje en doe hier een scheutje Amaretto bij, zodat de rozijntjes net onder staan. Doe de gelatine in een bakje met koud water. Neem een steelpannetje en breng hierin de slagroom aan de kook. Temper het vuur en voeg de suiker, en het vanille extract toe en roer om. Laat dit 2 minuutjes zachtjes koken terwijl je roert. Knijp dat de gelatineblaadjes uit en voeg die toe aan de room. Roer nog even goed door elkaar. Zet het vuur uit, schenk de room in een schenkkan en verdeel de room over 6 glaasjes. Laat op kamertemperatuur komen en zet vervolgens in de koelkast.


Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kom, doe hier de suiker en de kaneel bij en meng even door elkaar. Neem een koekenpannetje en verhit deze op medium hitte. Voeg de appelstukjes toe. Na een minuutje of 2 voeg je de rozijntjes en de Amaretto toe, Laat de alcohol een beetje verdampen terwijl je omroert. Roer niet te hard, de stukjes moeten enigszins heel blijven, het moet geen appelmoes worden. Zet het vuur uit, doe de appeltjes in een kommetje en zet apart totdat je gaat serveren.


Samenstellen:

Verdeel de appeltjes-rozijntjes over de glaasjes met de Panna cotta en verdeel hier wat van de geroosterde amandelen over.· Let op. De panna cotta moet zeker 4-6 uur opstijven in de koelkast! (Ideaal dus als je eters krijgt 😉)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page