Kabeljauw met een Italiaanse twist
Lijkt moeilijk, maar zo makkelijk
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
3 personen
Vis:
3 stukken kabeljauw van ongeveer 125-150 gram
2 teentjes knoflook, gepeld
2 eetlepels bloem
zout en versgemalen peper
zonnebloemolie om in te bakken
takje basilicum om te garneren
Saus:
1 blikje tomaten, gezeefd
2 theelepels tomatenpuree
Klein potje olijven, uitgelekt (Kalamata)
2 teentjes knoflook, geperst
Zout en versgemalen peper
6 blaadjes basilicum, fijngesneden
Scheutje olijfolie
(3 theelepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt, optioneel)
Groente:
300 gram spinazie
1 teentje knoflook, geperst
Zout en versgemalen peper
Scheutje olijfolie
Begin met de saus:
Neem een ruime koekenpan. Doe hierin een scheutje olijfolie en bak hierin op medium hitte de knoflook iets aan. Voordat deze gaat kleuren, voeg je het blikje gezeefde tomaten toe. Vul het blikje voor de helft met water, en voeg dat er ook bij. Zodra dat aan de kook is, kun je de olijven toevoegen. Breng op smaak met wat zout en peper en verdeel de basilicum hierover. Laat op medium tot laag vuur doorpruttelen terwijl je de vis en de groente bereid.
De vis:
Neem de stukken vis, strooi hier wat zout en versgemalen peper over en haal de vis dan door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf. Neem een koekenpan en doe hierin een goede laag zonnebloemolie. Breng deze op medium-hoog vuur op temperatuur. Zodra de olie heet genoeg is (test met een korstje brood, als dat gaat ‘borrelen’ is de olie heet genoeg), bak je hierin de vis aan beide zijden krokant, goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
De groente:
Neem een ruime pan, doe hierin wat olijfolie en de knoflook en bak deze op hoog vuur. Doe vervolgens alle spinazie erbij en roer even door. De spinazie zal snel slinken. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Laat uitlekken.
Bord opmaken:
Neem een bord, verdeel hierover een derde van de spinazie in een cirkel ongeveer zo groot als de gebakken vis. Leg hier boven op de vis en op de vis een paar scheppen van de saus met wat olijven. Garneer met het blaadje basilicum.
· Lekker met Kalamata-olijven, maar als je die niet hebt, kun je ook andere olijven gebruiken.
· Je kunt er ook wat (afgespoelde) kappertjes door de saus doen, ook erg lekker.