top of page

Kaassoepje

Lekker smaakmakertje

Kaassoepje

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

25

gemiddelde waardering 2 uit 5

6-8 personen

200 gram oude kaas, geraspt

1 ui, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

50 gram roomboter

50 gram bloem

100 ml witte wijn

900 ml bouillon

200 ml slagroom

2 aardappelen, in kleine blokjes gesneden

2 kippenbouillontabletten

2 eetlepels mosterd

Scheutje cognac

Wat croutons en peterselie of bieslook

Neem een ruime pan en doe hier de roomboter in. Zodra deze is gesmolten, voeg je de ui en de knoflook toe en bak je deze glazig. Voeg dan de bloem toe, temper het vuur en laat de bloem een paar minuutjes meegaren, terwijl je soms roert.


Voeg  de witte wijn toe en roer, en daarna beetje bij beetje de bouillon. Roer met een garde, zodat je zo min mogelijk klontjes hebt. Zet het vuur wat hoger, en zodra het tegen de kook zit, voeg je de aardappelblokjes erbij. Laat op heel laag vuur zachtjes pruttelen. Blijf omroeren, anders koekt de bodem aan. Na ongeveer 10-15 minuutjes, als de aardappelblokjes gaar zijn, pureer je de soep. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de kaas, slagroom, mosterd en de bouillontabletten erbij. Roer goed door totdat de kaas gesmolten is. Als laatste de cognac. Proef! En voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe.


Garneer met wat croutons en wat bieslook of peterselie.· Dit soepje is lekker, zolang het niet in een grote soepkom wordt geserveerd. Een klein glaasje of kommetje is het beste. Het is een smaakmakertje, je eet het niet als erwten- of groentesoep.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page