top of page

Kaasbroodjes

Jum, als lunch of voor bij de borrel

Kaasbroodjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

8 broodjes

8 plakjes roomboterbladerdeeg

30 gram roomboter

30 gram bloem

200 ml water, kokend

½ kippenbouillontablet

1 ei, losgeklopt

2 eetlepels melk

100 gram extra belegen kaas, geraspt

20 gram kaas, geraspt

1 theelepel mosterd

Versgemalen peper

Ontdooi het bladerdeeg. Laat het kippenbouillontablet in het water oplossen. Neem een steelpannetje en laat hierin de boter smelten op medium-laag vuur. Zodra deze gesmolten is, de bloem toevoegen en laat dit een paar minuutjes pruttelen terwijl je blijft omroeren. (De bloem moet garen.) Doe vervolgens de bouillon erbij en roer met een garde om. Je krijgt nu een dikke pap. Doe de 100 gram geraspte kaas, de mosterd en de versgemalen peper erbij. Blijf roeren, zodat de kaas smelt en je een egale massa hebt. Laat afkoelen.


Verwarm de oven voor op 190 graden. Breek het ei en doe hier de melk bij, klop het los. Leg op een helft van een plakje bladerdeeg een goede 1 ½  eetlepel van de kaasragout, maar laat de randen vrij. Smeer de randen in met een kwastje  met het losgeklopte ei/melk-mengsel. Klap het bladerdeeg terug over de kaasragout zodat je een rechthoekig gevuld broodje krijgt. Maak de randen dicht met een vork. Doe hetzelfde met de overige 7 bladerdeegplakjes. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeegbroodjes met het losgeklopte ei/ melk-mengsel en verdeel de 20 gram geraspte kaas over alle broodjes.


Plaats de kaasbroodjes op een bakplaat met wat bakpapier en bak deze in ongeveer 20 minuutjes goudbruin.

* Je kunt ook inkepingen maken in het bladerdeeg in plaats van de kaas er bovenop. Snijd niet helemaal door het deeg, maar een klein beetje in het deeg. (Anders loopt de vulling er door de inkeping uit.) Dit gaat het gemakkelijkst met een 'kartel-vrij' mes.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page