Kaas-tosti met een kick
Voor een verwenzondag
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
20
4 tosti's
4 sneetjes brood
125 gram extra belegen kaas, geraspt
100 gram crème fraîche
1 of 2 lente-uitjes, fijn gesneden
1 kleine Mme Jeanette of rode peper, fijn gesneden
4 takjes koriander
Wat roomboter
4 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer het brood met wat boter. Meng de geraspte kaas (houdt ongeveer 25 gram geraspte kaas apart), crème fraîche ,de lente-uitjes, koriander en de Mme Jeanette of rode peper goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over het brood en zet het in de oven het mooi lichtbruin kleurt en de kaasmassa smelt. Haal uit de oven, en zet de gril aan. Bak intussen de eitjes in een koekenpan in een klontje roomboter en bestrooi met wat zout en peper. Niet te lang, want een ‘lopende dooier’ is het lekkerst, en het gaat nog heel even onder de gril.
Leg het gebakken eitje op de belegde toast, verdeel hier het laatste beetje geraspte kaas over dat je apart had gehouden, en zet nog heel even terug onder de grill zodat de kaas smelt. Niet te lang, denk aan die ‘lopende’ dooier.
Klaar!
· Zo’n verwentosti maakt een regenachtige of grauwe zondag helemaal goed!