Italiaanse kipfilet
Snel klaar, veel smaak
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
30
4 personen
4 kipfilets
200 ml slagroom
200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
40 gram verse basilicum, fijngehakt
1 mozzarella
4 teentjes knoflook, gesneden
Zout en versgemalen peper
Scheutje olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een ruime ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Snijd de dikke stukken van de kipfilet iets in, dan gaart deze sneller. Bestrooi de kipfilet met wat olijfolie, plaats deze in de ovenschaal en bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Zet de schaal 10 minuutjes in de oven.
Haal dan de schaal uit de oven. Draai de kipfilets om en bestrooi weer met wat zout en peper. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en de knoflook over de schaal. Strooi de geraspte kaas over de kipfilets. Daarover de gehakte basilicum verdelen. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over de kipfilets. Schenk de slagroom in de ovenschaal.
Plaats de schaal terug in de oven en laat de kipfilets in ongeveer 15-20 minuten gaar en mooi goudbruin worden.
· Lekker met Reibekuchen of een goed stuk brood en een groene salade.
(Op de foto had ik één kind die niet van kaas houdt, vandaar dat er een kipfilet redelijk 'kaasloos' is.)