Indiase Butterchicken
Romige Indiaase kip
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
25
45
4 personen
750 gram kippendijen
Scheutje zonnebloemolie
1 theelepel zout
4 teentjes verse knoflook, geperst
1 theelepel garam masala
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel krukumapoeder
125 gram Griekse yoghurt
Optioneel een halve theelepel chilipoeder
Klontje roomboter
2 grote uien, in halve ringen
1 theelepel zout
4 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel garam masala
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkumapoeder
125 gram Griekse yoghurt
2 handjes cashewnoten
1 blikje tomaten in blokjes
1 grote ui, in halve ringen gesneden
Verse koriander
Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 3-3 cm. Doe deze in een ruime kom. Doe hier het zout, de garam masala, paprikapoeder, kurkumapoeder en de yoghurt bij. Meng alles goed door elkaar en laat dit afgedekt rusten in de koelkast. Minstens een half uur, het liefst de avond van tevoren.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een klontje roomboter in op medium hitte. Bak hierin de uien glazig. Als deze glazig zijn, de knoflook toevoegen en omroeren. Voeg dan de kruiden toe en bak deze even mee. Dan de cashewnoten en de Griekse yoghurt. Maak er een mooi egaal mengsel van. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Giet dit in een hoge mengkom en maal fijn met een staafmixer of doe het in de blender en maal het tot een fijne saus.
Neem een ruime pan met dikke bodem. Doe hier een scheutje zonnebloemolie in en braad de kip en de grote ui in ringen gesneden op hoog vuur even aan. Temper het vuur en doe de saus erbij. Roer om en laat op laag vuur 45 minuten pruttelen. Roer soms even door zodat de bodem van de pan niet aankoekt.
Als het klaar is, kun je wat fijngesneden koriander (en eventueel een verse, fijngesneden rode peper) eroverheen strooien.
· Er zijn heel veel recepten voor deze Butterchicken, en je kunt gerust creatief zijn. Meer uien, wat chilipoeder of rode peper in stukjes gesneden of bijvoorbeeld wat geraspte gember erdoorheen.
· Lekker met Naan, stokbrood of basmatirijst.