In gin gemarineerde zalm
Pure luxe, met of zonder broodje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
4-6 personen
1 stuk zalm van 250 gram, zonder vel
50 ml gin
1 citroen, rasp
½ eetlepel grof zeezout
½ eetlepel suiker
3 eetlepels dille, fijn gehakt
Neem een kommetje en doe hierin de gin, dille en het citroenrasp en roer door elkaar. Dep de zalm droog met een stukje keukenpapier. Doe de suiker en het zout in een kommetje en meng goed door elkaar. Wrijf de zalm aan alle kanten in met het suiker-zoutmengsel. Leg de zalm met de ‘mooie kant’ naar boven op een diep bord of een schaal en verdeel hierover het gin-dille mengsel. Doe hier een stuk keukenfolie overheen en leg iets zwaars op de zalm (denk aan een pak frisdrank of melk). Laat zeker 24 uur in de koelkast marineren.
Neem de zalm uit de koelkast, haal de dille eraf en dep deze droog met wat keukenpapier. Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes en leg de dunne plakjes dakpansgewijs op een serveerschaal.
* Lekker met stokbrood, geroosterd brood en dan met wat gezouten boter of kruidenboter.