Hotel Post Kaiserschmarrn
En je bent weer even op de piste...
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
2 ruime porties
200 gram bloem
30 gram suiker
4 eieren, gesplitst
300 ml melk
40 gram roomboter
Snufje zout
Handje rozijnen
Scheutje rum (Havana Gold)
poedersuiker
jam of appelmoes
Wel ruim van tevoren de rozijnen in wat rum. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf. Neem vervolgens nog een kom en klop hierin de bloem, melk, eidooiers en het snufje zout tot een egale massa. Neem een ruime lepel van de geslagen eiwitten en schep deze door het beslag (dat heet ‘familie maken’). Vouw dan de overige stijfgeslagen eiwitten luchtig door het beslag.
Neem een ovenvaste koekenpan en smelt hierin de roomboter op medium-hoog vuur. Giet vervolgens het beslag in de koekenpan en laat een minuutje op het vuur staan. Zet de pan circa 10 minuutjes in de oven. Neem de pan uit de oven en zet deze op het vuur (medium-hoog) en ‘snijd’ de Kaiserschmarrn in stukken met 2 vorken. Knijp de rozijnen uit, bewaar de rum en voeg deze en de suiker erbij in de pan, roer even door. Doe de rum in een soep-opschep-lepel en doe deze even boven een vlam zodat het warm wordt. (Afzuigkap uit!!!) Laat dan de vlam bij de rum zodat deze vlam vat en schenk de lepel uit over de Kaiserschmarrn. (Je bent nu aan het flamberen.) Nu zal de suiker mooi karamelliseren. Roer om en schep op een bord, bestrooi met wat poedersuiker met wat jam ernaast.
* Lekker met wat aardbeien(-jam), appelmoes of kersen.