top of page
Hot sauce
Echt hot… maar je hebt zelf in de hand hoe hot!!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
5
1 potje vol
12 grote rode pepers, in stukjes
6-8 tenen knoflook
200 ml witte azijn
2-3 theelepels palmsuiker (anders 2 eetlepels bruine suiker)
zout
Neem een kom en doe hierin de gesneden pepers, de knoflook en de azijn. Dek af met plastic folie en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
Neem een steelpannetje en doe hierin de gemarineerde pepers en knoflook met azijn. Breng aan de kook. Na 5 minuutjes de palmsuiker en wat zout erbij.
Giet alles in de blender en maal het geheel fijn.
Je kunt het zeven om de pitjes eruit te halen (dat scheelt ‘hitte’) Maar het hoeft niet ;-)
Je kunt dit weken bewaren in de koelkast.
bottom of page