top of page

Hidden applecake

Zo licht en lekker!

Hidden applecake

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 cakevorm

4-5 appels (welke op moeten)

4 eieren

110 gram bloem

80 gram suiker

40 gram roomboter (gesmolten)

140 ml melk

7 gram bakpoeder

1 theelepel vanille extract

¼ theelepel nootmuskaat

1 citroen, rasp

Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Schil de appelen, snijd deze in kwarten en verwijder het klokhuis. Maak van de partjes dunne plakjes met een mandoline. Zet apart.

Neem een steelpannetje en verwarm hierin de melk met de roomboter en het vanille extract. Als de boter is gesmolten, zet je het pannetje apart.


Mix in een ruime kom de eieren met de suiker in een minuutje of 3 tot een mooie lichtromige massa. Doe de bloem, bakpoeder en het snufje zout in een zeef, en zeef het boven het ei-mengsel. Spatel de bloem door het deeg. Voeg dan de appelschijfjes toe, en roer om.


Neem een cakeblik (22-24 cm) en vet deze in met wat roomboter of bakspray. Doe een laagje bakpapier op de bodem. Vet ook het papier wat in en bestuif het bakblik met wat bloem. Stort het beslag uit over het cakeblik en verdeel de appelschijfjes over het blik. Plaats een stukje aluminiumfolie over het cakeblik. Plaats de vorm in de oven. Verwijder de folie na 40 minuten. 


Bak de hidden applecake nog zo’n 15-20 minuten gaar en goudbruin. Prik met een sateprikker of de cake inderdaad in het midden ook gaar is.


Laat iets afkoelen, en snijd vervolgens de randen los. Als het is afgekoeld, stort je de cake uit op een bord.
* Ik maak deze als ik appels heb die op moeten

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page