Herfst paddenstoelensoep
Van deze soep wordt je weer lekker warm!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
1 grote pan vol warmte
400 gram champignons, in schijfjes gesneden
400 gram kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
200 gram shiitake en oesterzwammen, in schijfjes gesneden
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
200 ml slagroom
50 gram bloem vermengd met 100 ml melk
100 ml crème fraîche
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken (optioneel)
1 theelepel tijm
1 liter water met 2 groente bouillonblokjes
1 bosje peterselie, gehakt
1 bosje dille, gehakt
Gerookte kipfilet, in blokjes gesneden (optioneel)
Goede klont roomboter
Neem een ruime soeppan en verhit hierin op hoog vuur de roomboter. Bak hierin de paddenstoelen aan, terwijl je regelmatig omschept, zodat bijna het vocht verdampt is. Voeg dat de ui en de knoflook erbij. Roer om. Als de ui glazig is, voeg je het paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, de tijm en eventueel de chilivlokken erbij. Roer even om. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe. Giet het bloem-melk-mengsel erbij. Roer om en breng het geheel aan de kook. Je zult nu merken dat de soep in gaat dikken.
Voeg dan de slagroom, de peterselie, tijm en de dille toe. Roer om en temper het vuur.
Neem een kom en doe hier wat gerookte stukjes kipfilet in (optioneel). Schenk de soep in de kom en garneer eventueel met een lepel crème fraîche.
· Een echte herfstsoep!