top of page

Herfst paddenstoelensoep

Van deze soep wordt je weer lekker warm!

Herfst paddenstoelensoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 grote pan vol warmte

400 gram champignons, in schijfjes gesneden

400 gram kastanjechampignons, in schijfjes gesneden

200 gram shiitake en oesterzwammen, in schijfjes gesneden

1 ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

200 ml slagroom

50 gram bloem vermengd met 100 ml melk

100 ml crème fraîche

2 theelepels gerookt paprikapoeder

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel chilivlokken (optioneel)

1 theelepel tijm

1 liter water met 2 groente bouillonblokjes

1 bosje peterselie, gehakt

1 bosje dille, gehakt

Gerookte kipfilet, in blokjes gesneden (optioneel)

Goede klont roomboter

Neem een ruime soeppan en verhit hierin op hoog vuur de roomboter. Bak hierin de paddenstoelen aan, terwijl je regelmatig omschept, zodat bijna  het vocht verdampt is. Voeg dat de ui en de knoflook erbij. Roer om. Als de ui glazig is, voeg je het paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, de tijm en eventueel de chilivlokken erbij. Roer even om. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe. Giet het bloem-melk-mengsel erbij. Roer om en breng het geheel aan de kook. Je zult nu merken dat de soep in gaat dikken.


Voeg dan de slagroom, de peterselie, tijm en de dille toe. Roer om en temper het vuur.

Neem een kom en doe hier wat gerookte stukjes kipfilet in (optioneel). Schenk de soep in de kom en garneer eventueel met een lepel crème fraîche.




· Een echte herfstsoep!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page