Helder tomatensoepje met rivierkreeftje en/of mozzarella
Zo helder als water, maar met een smaakexplosie van tomaat
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
120
* 8-10 personen
2 kg tomaten
Paar bolletjes mini-mozzarella
Paar rivierkreeftjes, schoongemaakt
Paar kleine blaadjes basilicum
Zout en peper
Was de tomaten en pureer deze met de staafmixer. Doe een natte theedoek in een hoge kom en giet daarin de gezeefde tomaten. Uit ervaring: De theedoek moet in een hoge kan of vaas (die is aan de bovenkant vaak wat opening betreft groter) ‘hoog’ opgehangen worden (dus ‘bovenin’) hangen, en zo vang je meteen het vocht op. Je kunt het opgevangen vocht, als het niet helder genoeg is, meermaals opnieuw ‘ophangen’, wel steeds met schone doek gebruiken. Niet te veel druk op uitoefenen, anders wordt het aftreksel niet helder. Breng op smaak met wat zout en peper. Bewaar in de koelkast.
Doe de 'bouillon' in een borrelglaasje. Prik een rivierkreeftje en/of een bolletje mini-mozzarella met blaadje basilicum aan een stokje en doe deze erin.
Het leuke aan deze 'tomatenbouillon' is dat het helder van kleur is, het ziet er bijna uit als water. De verrassing is groot omdat het een hele intense tomatensmaak heeft.