top of page

Hazelnotentaart met Chocoladeroom

Soort Oostenrijkse luchtige notentaart... héérlijk!

Hazelnotentaart met Chocoladeroom

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

45

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart, springvorm 26 cm

Vulling en topping:

400 ml slagroom

200 gram pure chocolade

1 zakje vanillesuiker

1 zakje ‘Klopklop’- instant slagroom


Beslag:

7 eieren, gesplitst

250 gram hazelnoten, fijngemalen

50 gram hazelnoten, fijngehakt

150 gram fijne kristalsuiker

Snufje zout

Wat boter om in te vetten

Beetje paneermeel

Scheutje HavanaClubRum Especial (Daar ie ‘ie weer!)

Maak de avond van tevoren (of zeker een paar uur) de voorbereidingen voor de topping door 200 ml slagroom in een steelpannetje te doen en daarin de chocolade te smelten. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.


Ver hit de oven voor op 160 graden. Neem een springvorm van 26 cm en doe op de bodem een stukje bakpapier. Vet de randen en het papier in met wat roomboter. Neem een kom en doe hierin alle eiwitten met een snufje zout. Klop de eiwitten stijf. Doe in een tweede kom de eidooiers met de suiker en klop dit tot een luchtige, lichtgele massa. Sla vervolgens de 300 gram gemalen noten door de ei-suiker-massa. Niet teveel roeren, dan haal je de lucht eruit. Doe vervolgens 1/3 van het geklopte eiwit erdoor, laat ‘familie’ maken door het goed te mengen, vervolgens rustig de laatste geklopte eiwitten door het beslag vouwen. 


Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet vervolgens de bodem en de randen in met wat boter en bestuif dit met wat paneermeel. Stort het beslag uit in de springvorm en bak de taart in 35-40 minuutjes gaar.

Laat de taart afkoelen op een rooster. Neem de 50 gram fijngemalen noten en rooster deze licht in een koekenpan. Laat afkoelen.


Als de taart is afgekoeld, kun je deze door het midden halveren. Doe wat druppels rum op de bodem. Klop 200 ml slagroom, vanillesuiker en de Klop-klop stijf, en doe hier vervolgens het chocolade-slagroommengsel bij en een scheutje rum. Mix nog even tot een mooie egale massa. Verdeel ongeveer een derde van de chocoladeslagroom over de bodem van de taart, leg ‘het deksel’ op de taart en gebruik de rest van de topping voor de zijkanten en de bovenkant. Neem de afgekoelde geroosterde fijngehakte noten en druk met je hand steeds wat noten op de zijkant, zodat het blijft plakken aan het chocolade-slagroom-mengsel.

*Natuurlijk kan dit recept ook zonder rum, maar mét rum is lekkerder😉

*Je kunt ook walnoten voor dit recept gebruiken, maar ook pecannoten.

*Ik heb de topping ook een keer met 400 gram chocolade gemaakt. Als je chocolade-fan bent, is dat  prima, maar ik vond het too much.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page