top of page

Haselnusskipferl

Oftewel een makkelijk hazelnootkoekje

Haselnusskipferl

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

ongeveer 50 stuks

100 gram hazelnoten, gemalen

280 gram bloem

200 gram roomboter, in blokjes

70 gram poedersuiker

2 eidooiers

Rasp van 1 sinaasappel

Snufje zout

Poedersuiker om te bestrooien

Doe alle ingrediënten , behalve het poedersuiker om te bestrooien, in een ruime kom en kneed het snel tot een mooie grote deegbal. Rol het deeg uit op het aanrecht tot een rol en doe hier keukenfolie omheen. Draai de punten van het folie en rol met de deegrol 1 kant uit, zodat je de folie mooi strak kunt trekken en het koekjesdeeg mooi vast opgesloten zit. Laat een uurtje rusten in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de deegrol uit de keukenfolie en snijd deze in plakjes van ongeveer 2-3 centimeter dik. Snijd de plakjes door de helft en vorm er met je handen een halve maan van. Leg de koekjes op een bakpapiertje op een bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 17-23 minuutjes goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi deze met de poedersuiker.



* Snel te maken en gemakkelijk lekker koekje. Ook leuk om cadeau te geven.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page