top of page

Hapje van pulpo

Met een lekkere 'bite'...

Hapje van pulpo

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

120

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

1 octopus, ongeveer 500 gram, schoongemaakt

Glas wijn, wat ‘open’ is, rood of wit

1 citroen, gehalveerd

1 bosje peterselie

1 ui, gehalveerd

2 tenen knoflook

1 rode peper

2 visbouillonblokjes

4 kleine aardappelen

Wat olijfolie

paprikapoeder

Neem een ruime pan en doe hierin de octopus, de wijn, de helft van de citroen, de ui, knoflook en de visbouillonblokjes. Vul aan met water, zodat de octopus helemaal ‘zwemt’.  Breng het geheel aan de kook, temper daarna het vuur  en doe dan de peterselie en de Spaanse peper erbij. Laat dit anderhalf tot 2 uur met het deksel op de pan zachtjes koken. Kook aan het einde de aardappelen mee in de pan (ongeveer een kwartiertje).


Verhit een grillpan. Haal de aardappelen en de octopus uit de pan en dep deze droog. Laat de octopus iets afkoelen en snijd deze dan in dunne plakjes van ongeveer 2 centimeter. Bestrijk de octopus met een kwastje met wat olijfolie en grill deze aan beide kanten op de grillpan en bestrooi deze met een heel klein snufje paprikapoeder. Niet te lang grillen, de octopus is al gaar.


Snijd de aardappelen in dunne plakjes van ongeveer 1centimeter dik. Doe hierop de gegrilde octopus en ook hier weer een snufje paprikapoeder overheen. Serveer met de andere helft van de citroen en eventueel wat groen erover (peterselie of koriander).* Vraag je visboer of hij de octopus even voor je schoonmaakt ;-)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page