top of page

Grove paté

Met kip en pistache

Grove paté

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

45

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 ovenschaal, 12-14 personen



500 gram kippenlever, in kleine stukjes gesneden

300 gram gemengd gehakt

1 enkele kipfilet, in dunne plakjes

2 sjalotjes, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

½ citroen, rasp

4 takjes verse tijm, blaadjes

50 gram pistachenootjes

2 theelepels maïzena met 2 theelepels water aangelengd

1 ½ theelepel colorozo-zout

2 theelepels grove peper

2 ons spek, in dunne plakjes

Wat boter om schaal in te vetten


Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de lever, het gehakt, de kipfilet, sjalotjes, knoflook, citroenrasp, tijm, pistachenootjes, maïzenapapje en het zout en peper in een ruime kom en meng dit door elkaar zodat je een egale massa hebt.


Neem een ovenvaste schaal, vet deze in met wat boter en verdeel dakpansgewijs de plakjes spek over de zijkanten en de bodem. Laat vooral iets over de randen hangen. Dit klap je namelijk terug over de vulling. 


Vul de ovenschaal met het vleesmengsel en druk goed aan. Plaats een paar plakjes spek op het vleesmengsel en klap het overhangende spek terug over het vleesmengsel. Nu is de gehele terrine bedekt.


Zet de ovenschaal in een vuurvaste ovenschaal en vul deze met kokend water, zodat zeker de helft van de terrinevorm onder water staat. Zet de schaal in de oven en bak deze in 45 minuten gaar. 


Als je de terrine uit de oven haalt, houd deze dan schuin, zodat je wat van het sap weg kunt laten lopen. Plaats een ontbijtbordje ondersteboven op de paté en zet hier iets zwaars op. Laat op kamertemperatuur afkoelen.




· Lekker als hapje bij de borrel of als voorafje met een cornichon en een stukje toast.

· Je kunt in plaats van kippenlever ook varkenslever gebruiken.

· Gebruik gerookt spek of katenspek.

• Heb je minder nodig? Neem een kleinere ovenschaal en neem de helft van de ingrediënten. (Gebruik dan in plaats van een ontbijtbord een gebaksbordje.)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page