top of page

Groene Gazpacho gepimpt met ricotta en croutons

Heel erg groen en gezond;-)

Groene Gazpacho gepimpt met ricotta en croutons

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

2 liter, 10 personen

Voor de Gazpacho:

1,5  komkommer, in grove stukken

1 groene appel, geschild, klokhuis eruit en in stukken

3 avocado’s, pit eruit, geschild en in stukken

2 teentjes knoflook

1 hele rode peper, in grove stukken

200 ml yoghurt

3 kippenbouillontabletten en 500 ml water

1 handje basilicumblaadjes + extra om te garneren

Een scheutje sherryazijn

1 theelepel suiker

50 ml sherry

Zout & Peper (eventueel)


Om te pimpen:

bakje ricotta

2 turkse bolletjes, in stukken gesneden

Scheutje croma

Neem een pannetje en doe hierin de 500 ml water en de kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat de tabletten oplossen in het water.  Laat afkoelen.


Doe vervolgens alle ingrediënten voor de gazpacho in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

Proef en voeg eventueel naar smaak extra zout en peper toe, of misschien juist azijn.

Giet in een schenkkan (handig!), dek af en zet in de koelkast e laat helemaal koud worden.


Snijd het brood in blokjes. Neem een koekenpan en doe hierin wat croma. Bak hierin de broodstukjes aan alle kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.


Schenk de soep in een glas, kom of bord. Garneer met de croutons, een schepje van de ricotta en doe er nog een blaadje basilicum op. 

*Je kunt bij vegetarische gasten de kippenbouillontabletten vervangen door groentebouillontabletten.


*Dit gerecht kun je een dag van tevoren klaar maken. Ook wel handig, want dan hebben de smaken de tijd goed te mengen en je moet het sowieso KOUD eten;-) 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page