Groene asperges met witte wijn, roomboter en oude kaas
Lekker en heel snel klaar!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
12
2-3 personen
350 gram groene asperges
2 x 30 gram roomboter
1 glas witte wijn
50 gram oude kaas, geraspt
Zout en versgemalen peper
Snijd ongeveer 3-5 cm van de onderkant van de asperges. Was ze onder de koude kraan. Neem een ruime koekenpan en doe hierin 30 gram roomboter. Bak de asperges even aan in de boter, een minuutje of 2-3. Blus af met de witte wijn. Breng het geheel aan de kook en temper dan het vuur zodat het nog licht kookt en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Voeg na een minuutje of 5 de laatste roomboter toe. Als deze is gesmolten, schud je de pan een beetje, zodat de sappen goed mengen en de asperges bedekken. Serveer met de geraspte oude kaas.
* Prik met een mes in een dik deel van de asperge om te voelen of ze beetgaar zijn. Er is hier namelijk geen exacte kooktijd aan te geven. Maar kook ze niet tot 'snot', dat zou erg jammer zijn.