top of page

Griesmeelpudding met tutti frutti

Lauwwarm of koud

Griesmeelpudding met tutti frutti

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

Griesmeelpudding:

125-150 gram griesmeel

1 liter melk

75 gram suiker

1 theelepel vanille-extract

Snufje zout


Tutti frutti:

1 zakje gedroogd fruit (375 gram)

1 kaneelstokje

3 kardemonpeulen

1 citroen, sap en rasp

2 plakjes gember

1 theelepel aardappelzetmeel (eventueel, voor een dikkere, heldere saus)

Griesmeelpudding:

Die de melk in een steelpannetje en voeg de suiker, het vanille-extract en het snufje zout toe. Breng het geheel aan de kook. 


Voeg de griesmeel toe, begin met 125 gram (ik wilde de pudding iets dikker, dus heb 150 gram gebruikt). Roer door met een garde tegen klontjes. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zodra het kookt, temper je het vuur. Laat zachtjes, terwijl je roert, 3 minuutjes pruttelen.


Neem een schaal die je even afspoelt met koud water. Stort de griesmeelpudding uit in de schaal en dek af met keukenfolie. Dan krijg je geen ‘vel’.


· Of maak het zoals het op het pak staat beschreven, mijn pak kwam van de molenaar en daardoor had ik iets meer griesmeel nodig


Tutti frutti:

Doe de tutti frutti, het kaneelstokje, de kardemonpeulen en de gember in een steelpan en vul deze aan met kokend water, zodat het fruit zeker 2-3 centimeter onder staat. Laat dit minstens 8 uur, maar liever een nacht, wellen.


Misschien moet je nu een beetje water toevoegen omdat het fruit veel water heeft opgenomen. Vul eventueel aan met water, zodat het fruit net onder water staat. Breng het geheel aan de kook en voeg de rasp en het sap van de citroen toe. Laat zachtjes, met het deksel op de pan, 30 minuten pruttelen. 


Verwijder de gember en het kaneelstokje en de peulen. Voeg eventueel 1 theelepel aardappelzetmeel in wat water opgelost toe, dan heb je een dikkere saus.

· Het originele recept is Griesmeel met rode bessensaus. Maar ik vind deze variant lekkerder 😉 (In Duitsland eet je dit als Rote Grütze)

· Let op: De Tutti frutti moet wel een aantal uren weken!

· Gebruik aardappelzetmeel en geen maïzena. Bij maïzena wordt de saus troebel, en bij aardappelzetmeel blijft deze mooi doorzichtig.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page