Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
Snel klaar en net even anders
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
25
4 personen
750 gram gehakt, halfom
2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, geperst
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel komijnpoeder
½ theelepel chilipoeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 kippenbouillonblokje
Scheutje zonnebloemolie
Zout en versgemalen peper
Doe het gehakt in een kom. Doe daar de helft van de gesnipperde uien, knoflook, het komijnpoeder, het ei, chilipoeder en het paneermeel bij. Meng alles goed door elkaar en draai er vervolgens balletjes van ter grootte van een golfbal. (Dat gaat gemakkelijker met natte handen.)
Neem een ruime braadpan en verwarm hierin de zonnebloemolie. Braad de balletjes aan alle kanten mooi goudbruin aan. Schep vervolgens de balletjes uit de pan. Fruit in de al warme pan de andere helft van de uien aan. Voeg het kaneelpoeder erbij en bak even mee (dan komen de aroma’s beter tot hun recht). Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee. Vervolgens het blikje tomatenblokjes. Roer even goed door. Verkruimel het kippenbouillonblokje erboven en roer door. Zodra het pruttelt, kan het vuur laag en voeg je de gehaktballetje erbij.
Roer even om, zodat de balletjes onder de saus komen. Doe het deksel op de pan en laat een minuutje of 10-15 zachtjes pruttelen en garen.