Granola
Als ontbijt of lunch
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
1 bak vol, ruim 750 gram
200 gram havervlokken
100 gram pecannoten, gehakt
100 gram cashewnoten, gehakt
100 gram pompoenpitten
100 gram zonnebloempitten
50 gram sesamzaadjes
80 gram kokosolie
4 eetlepels honing
6 eetlepels maple syrup
½ theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime kom en doe hier de havervlokken, pecannoten, pompoenpitten en de zonnebloempitjes in. Mix dit even door elkaar.
Neem een steelpannetje, en doe hier de kokosolie, maple syrup, kaneel en het vanille-extract in. Verwarm even, zodat de kokosolie smelt en je alles goed door elkaar mengt, zodat je een egale massa hebt. Schenk dit over de havervlokken en de noten en roer goed door elkaar, zodat de noten en de havervlokken een laagje van het vloeibare mengsel hebben.
Neem een oven-bakplaat en leg hier een bakpapiertje op. Stort hier het mengsel op uit en verdeel goed over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en laat dit, terwijl je ongeveer elke 4 minuten even de massa omroert, ongeveer 15 minuten mooi lichtbruin garen.
Haal de bakplaat uit de oven en laat op kamertemperatuur afkoelen.
Lekker met Griekse yoghurt!
· Zo snel gemaakt en je weet wat er in zit!
· Het recept luistert niet zo nauw, het is een zeer vergevingsgezind recept
· In een goed afgesloten tupper, kun je dit ruim twee weken bewaren.
· Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, denk aan walnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten of paranoten en/of geschaafde kokos.
· Maar ook dadels, cranberries, gedroogde vijgen, rozijntjes of gedroogde abrikozen, cacaonibs en/of bananenchips. Voeg deze ingrediënten pas toe als de granola is afgekoeld!
· Wil je het zoeter? Gebruik dan iets meer honing of maple syrup.