top of page

Goudse moppen

Met een twist

Goudse moppen

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

35-40 stuks

200 gr roomboter, op kamertemperatuur

125 gr basterdsuiker

250 gr bloem

100 gram hazelnoten, fijngemalen

mespuntje zout

1 eidooier

1 theelepel vanille extract

basterdsuiker om in te rollen

wat hazelnoten om te garneren

1 ei, losgeklopt

Kneed de boter met de suiker, het zout en het vanille extract goed door elkaar. Dit kan met de hand, een pollepel of met de mixer. Als het een egaal mengsel is, voeg je de eidooier toe, en meng het weer goed door elkaar. Doe dan de bloem en 60 gram van de gemalen hazelnoten erbij en kneed soepel deeg.


Doe wat basterdsuiker op een bord en meng dit met de overgebleven hazelnoten. Maak van het deeg een rol met een diameter van ongeveer 5-7 cm dik. Rol deze door het suiker-hazelnotenmengsel. Neem wat keukenfolie, leg hierop de rol en draai deze dicht door ‘door te rollen’, zodat het folie ook aan alle kanten strak trekt en je daardoor een mooie strakke rol krijgt. Laat minimaal een half uur in de koelkast rusten.


Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze iets uit elkaar, de koekjes zullen nog een klein beetje uitlopen tijdens het bakken. Doe op elk koekje een hazelnoot en druk deze er een beetje in. Bestrijk de koekjes en de nootjes met het losgeklopt ei en bak ze daarna in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


· Ook lekker met pecannoten, pistache- of walnoten.

· Ook lekker zonder noten 😉


  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page