top of page

Gnocchi met zalm en rivierkreeftjes

Snel, voedzaam en lekker

Gnocchi met zalm en rivierkreeftjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

2 verpakkingen gnocchi van 500 gram

250 gram warm gerookte zalmstukken

1 bakje rivierkreeftjes

1 ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

250 ml slagroom

50 gram brokkelkaas, geraspt

1 citroen, sap en rasp

Bosje peterselie, gehakt

Scheut zonnebloemolie

Zout en versgemalen peper

Kook de Gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Spoel af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en zet apart.


Neem een ruime koekenpan en doe hierin het scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de gnocchi twee minuutjes aan op hoog vuur. Doe vervolgens de ui en de knoflook erbij en roer om. Zodra de ui glazig is voeg je de slagroom toe en temper je het vuur naar medium hitte. Verdeel de zalm in grove stukken over de gnocchi en voeg de rivierkreeftjes toe. Schep regelmatig om. Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en de kaas toe. Schep om.  Proef! Breng op smaak met zout en versgemalen peper en verdeel de peterselie over het gerecht.

* Lekker met een snelle rucola salade.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page