Gnocchi met zalm en rivierkreeftjes
Snel, voedzaam en lekker
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
4 personen
2 verpakkingen gnocchi van 500 gram
250 gram warm gerookte zalmstukken
1 bakje rivierkreeftjes
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
250 ml slagroom
50 gram brokkelkaas, geraspt
1 citroen, sap en rasp
Bosje peterselie, gehakt
Scheut zonnebloemolie
Zout en versgemalen peper
Kook de Gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Spoel af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en zet apart.
Neem een ruime koekenpan en doe hierin het scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de gnocchi twee minuutjes aan op hoog vuur. Doe vervolgens de ui en de knoflook erbij en roer om. Zodra de ui glazig is voeg je de slagroom toe en temper je het vuur naar medium hitte. Verdeel de zalm in grove stukken over de gnocchi en voeg de rivierkreeftjes toe. Schep regelmatig om. Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en de kaas toe. Schep om. Proef! Breng op smaak met zout en versgemalen peper en verdeel de peterselie over het gerecht.
* Lekker met een snelle rucola salade.