top of page

Gevulde Portobello’s

Leuk voorafje, of als mini-hapje

Gevulde Portobello’s

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

25

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

4 portobello’s

1 bakje roomkaas

100 gram Parmezaan, geraspt

50 gram ontbijtspek

50 gram ham, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geraspt

1 ei

4 eetlepels panko

Beetje peterselie, fijn gehakt

Versgemalen peper

Klein klontje roomboter

Breek de steel van de portobello’s en bewaar deze. Schraap met een lepel de lamellen uit de portobello’s. Zet de ‘hoed’ apart. Snijd de stelen van de portobello’s fijn. Neem een koekenpannetje en bak hierin het spek helemaal uit. Haal uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak vervolgens in het vet van het spek de knoflook en de gehakte stelen gaar op medium hitte. Zet apart en laat afkoelen.


Snijd het uitgebakken spek in kleine stukjes. Neem een ruime kom en doe hier de roomkaas, 80 gram Parmezaan, ham, spek, gebakken knoflook en steeltjes, peterselie, 3 eetlepels panko en het ei. Breng op smaak met wat peper. Meng alles goed door elkaar.


Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel de vulling over de portobello’s. Verdeel over de vulling de laatste panko en de laatste Parmezaan en doe hier wat kleine klontjes boter op. Zet de schaal in de oven en bak de gevulde portobello’s in 20-25 minuten gaar en goudbruin.



· Je kunt in plaats van portobello’s ook champignons gebruiken. Dan heb je een éénhaps-hapje. De baktijd blijft hetzelfde.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page