Gevulde eitjes
Zalm of ham? Ach, waarom kiezen?
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
15
10 gevulde eitjes
5 eieren
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 klein rood uitje, gesnipperd
Rasp van ½ citroen
1 eetlepel bieslook, fijn gehakt
1 eetlepel worcestersaus
Scheutje tabasco
Zout en versgemalen peper
Ham:
1 plakje gekookte ham, fijn gesneden
1 radijsje om te garneren
Paar sprietjes bieslook
Zalm:
2 theelepels dille, fijn gesneden
20 gram zalmsnippers, fijn gehakt
Wat dille en een paar zalmeitjes om te garneren
Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Laat schrikken met koud water. Pel de eieren. Als deze zijn afgekoeld, snijd je de eieren in de lengte door het midden. Verwijder de dooiers en doe die in een kom. Doe hierbij de mayonaise, crème fraîche, het uitje, citroenrasp, bieslook, worcestersaus en de tabasco. Neem nu de helft van dit mengsel en doe dat in een ander kommetje.
In kommetje 1 voor de eitjes met ham:
Voeg de gekookte ham toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Vul 5 halve eitjes met dit mengsel en garneer met wat bieslook en een plakje radijs
In kommetje 2 voor de eitjes met zalm:
Voeg de gehakte zalmsnippers en de dille toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Vul 5 halve eitjes met dit mengsel en garneer met wat dille en een paar zalmeitjes.
* Je kunt met dit recept zoveel variëren. Andere kruiden, andere soorten ham, andere soorten vis- of viseitjes. Leef je uit!