Gevulde avocado met mango en garnaaltjes
Lekker, smoelt leuk en hufterproof recept ;-)
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
5
4 personen, 8 halve gevulde avocado's
4 kleine rijpe avocado’s
2 rijpe mango’s
1 rode peper, in kleine stukjes gesneden (optioneel)
40 gram koriander, verse
300 gram Hollandse garnalen, gepeld
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 citroen, sap
Klein beetje mayonaise
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes. Meng in een kommetje de sojasaus, sesamolie en het citroensap, dit is je dressing. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de stukjes mango, de garnaaltjes, de koriander (en eventueel de rode peper) en een paar eetlepels van de dressing. Meng goed door elkaar.
Vul het gat, waar de pit zat van de avocado, met het garnalen/mango-mengsel. Verdeel hier nog een theelepel dressing over en garneer met een blaadje koriander of ander groen. Doe hier nog een klein toefje mayonaise overheen. Klaar!
* De avocado's pas halveren net voor het serveren, anders gaan deze verkleuren en ziet het er minder mooi uit.
* De vulling kun je van tevoren maken.
* Echt snel klaar, en er komt geen pan aan te pas!
* Hou je niet van koriander, gebruik dan bijvoorbeeld peterselie.